Fysiotherapie & Ergotherapie Tilburg Reeshof Ketelhavenplein 243
5045 NE Tilburg
013 - 571 82 14
info@fysiotherapietilburgreeshof.nl
naar website »
Fysiotherapie & Ergotherapie Tilburg Noord Schubertstraat 904
5011 CX Tilburg
013 - 455 26 34
info@fysiotherapietilburgnoord.nl
naar website »
Fysiotherapie & Ergotherapie Tilburg Centrum Hart van Brabantlaan 301
5038 LC Tilburg
013 - 463 89 30
info@fysiotherapietilburgcentrum.nl
naar website »
Kindertherapie de Vlieger Schubertstraat 904
5011 CX Tilburg
013 - 763 07 50
info@kindertherapiedevlieger.nl
naar website »

Labrumleasie

Een labrumlaesie is een scheurtje in het kraakbeen van de heupkom. Binnen de heupkom ligt een dun laagje kraakbeenweefsel die een nauw aaneengesloten ring vormt. Deze ring verdiept de heupkom en zorgt voor een betere bescherming van de losse botstukken.
Bij een zwaar trauma kan de heupkom beschadigd raken. Hierbij kan ook de kraakbeenring beschadigen of scheuren. Een scheur in het labrum kan een scherpe pijn geven in de heup, met name bij beweging. Tevens kan er een soort klikgevoel ontstaan.
Meestal is er een operatie nodig. Middels een kijkoperatie kan het labrum gehecht worden. Na de operatie zal er een revalidatie nodig zijn om de spieren rondom de heup weer op te trainen. De operatie en uw conditie bepalen voor een deel hoe snel deze revalidatie verloopt. Hoe sterker en gezonder iemand een operatie in gaat, hoe beter de prognose voor de revalidatie.
De fysiotherapeut begeleidt u in uw revalidatie. Er zal met name worden ingestoken op training van conditie, spierkracht en stabiliteit van het gewricht. Daarnaast krijgt u advies over een verantwoorde revalidatie en hoe om te gaan met uw beperkingen in de thuissituatie.