Fysiotherapie & Ergotherapie Tilburg Reeshof Ketelhavenplein 243
5045 NE Tilburg
013 - 571 82 14
info@fysiotherapietilburgreeshof.nl
naar website »
Fysiotherapie & Ergotherapie Tilburg Noord Schubertstraat 904
5011 CX Tilburg
013 - 455 26 34
info@fysiotherapietilburgnoord.nl
naar website »
Fysiotherapie & Ergotherapie Tilburg Centrum Hart van Brabantlaan 301
5038 LC Tilburg
013 - 463 89 30
info@fysiotherapietilburgcentrum.nl
naar website »
Kindertherapie de Vlieger Schubertstraat 904
5011 CX Tilburg
013 - 763 07 50
info@kindertherapiedevlieger.nl
naar website »

Schroth Therapie bij kinderen

Schroth Therapie is een methode die specifiek is ontwikkeld voor scoliosepatiënten.
De therapeut doet nauwkeurig onderzoek vanuit 3 dimensies van een verkromming waarna de scoliose in een Schroth-classificatie wordt ingedeeld op basis van type verkromming.

Hierna wordt een individueel oefenprogramma opgesteld waar de patient zelfstandig mee aan de slag kan. Deze oefeningen richten zich op alle driedimensionale veranderingen van de wervelkolom en zijn altijd gecombineerd met speciale ademhalingstechnieken.


Schroth Therapie
Voor wie:
Schroth Therapie is zowel geschikt voor kinderen in de groei als voor volgroeide tieners. Daarnaast kunnen ook oudere scoliose patiënten met a-symmetrische houding en/of pijn baat hebben bij deze behandelmethode.

Vergoeding van de behandeling:
Als uw scoliose progressief of aangeboren is, heeft u recht op vergoeding vanuit de basisverzekering na de eerste 20 behandelingen. In andere gevallen moet u aanvullend verzekerd zijn voor oefentherapie om de behandeling vergoed te krijgen.

Bij kinderen tot 18 jaar met progressieve scoliose is er geen eigen risico. Zij hebben dezelfde aanvullende verzekering als hun ouders.


Voor meer informatie kunt u het beste contact opnemen met onze collega's Anne en Hedi die beide gediplomeerd Schroth Therapeut zijn.